Cautare avansata
VoluntarEuropean.ro
TINAPSE
Portal NONFORMALII.RO
Diseminare.ro
Lume Buna
StiriONG
Blogunteer.ro
Mai sunt -17700 zile pana la urmatorul termen limita
Home Harta site Contact AN Lista evenimentelor

Intrebari frecvente

Unde se pot desfasura Proiectele de formare si in retea?

Exceptand proiectele de constituire de retele, activitatile trebuie sa se desfasoare in tara candidatului. Proiectele de constituire de retele pot sa se desfasoare in oricare din tarile din care provin partenerii implicati in proiect.

 

Acordurile preliminare de parteneriat semnate si stampilate (unde este cazul) trebuie depuse in original la termenul limita de depunere a candidaturilor?

Nu, acestea pot fi depuse si sub forma de scan sau copie  primita prin fax, insa  cu conditia ca  dosarul sa fie completat cu documentele originale inainte de semnarea contractului (in cazul in care propunerea este aprobata).

 

Este obligatorie co-finantarea?

Da. Finantarea comunitara nu poate acoperi costurile totale ale proiectului. Candidatii trebuie sa precizeze sumele cu titlu de co-finanþare. Co-finantarea poate fi in natura (dar nu exclusiv) sau in bani, de la organizatiile partenere, din resurse proprii sau de la terte parti.

 

Poate un proiect sa inceapa la o data anterioara intervalului  aferent fiecarui termen limita  de depunere a candidaturilor?

Nu. Chiar si prima zi de derulare a proiectului trebuie sa fie cuprinsa in intervalul aferent rundei de selectie la care proiectul a fost depus, si nu inainte.

 

Este necesara anexarea la dosarul de candidatura a unui program orientativ pe zile al activitatilor vizate?

Da, insotirea formularului de candidatura de acest program este obligatorie pentru activitatile 1-7. Pentru activitatea 8 este necesara anexarea  unui calendar al activitatilor prevazute.

 

Poate un proiect sa inceapa inainte de perioada prevazuta pentru fiecare termen limita  de depunere a candidaturilor?

Nu. Chiar si in cazul vizitei de planificare in avans, aceasta trebuie sa fie in perioada de eligibilitate a rundei de selectie la care proiectul a fost depus, si nu inainte.

 

Poate un proiect sa inceapa dupa perioada prevazuta pentru fiecare termen limita de depunere a candidaturilor?

Nu.

 

Pot aduce modificari proiectului dupa ce am semnat contractul cu Agentia Nationala?

Da, proiectul poate suferi unele modificari in ceea ce priveste formula de parteneriat, activitatile propuse, numarul de participanti, durata sau perioada de implementare a activitatilor, modificari care insa nu trebuie sa afecteze dramatic buna implementare a proiectului si atingerea obiectivelor, si doar sub rezerva comunicarii si in anumite cazuri a aprobarii Agentiei Nationale. Pe tot parcursul derularii proiectului, responsabilul de actiune iti sta la dispozitie pentru a te ajuta sa depasesti orice problema care poate interveni.

 

Pot lua legatura cu responsabilul de actiune doar dupa ce proiectul a fost aprobat?

Nu, responsabilul de actiune te poate ajuta atat in etapa premergatoare depunerii unui formular de candidatura, atunci cand ai nelamuriri cu privire la documentatia necesara, criteriile specifice de eligibilitate, derularea procesului de evaluare, facilitarea identificarii de parteneri, clarificarea cerintelor specifice ale formularului de candidatura, etc, cat si in timpul evaluarii proiectului si dupa ce acesta a fost contractat.

 

Cum trebuie sa completez un formular de candidatura?

Daca ai identificat formularul de candidatura potrivit actiunii in cadrul careia doresti sa-ti implementezi proiectul, atunci ai ajuns deja la jumatatea drumului. Formularele specifice actiunilor si mai ales actualizate se descarca exclusiv de pe site-ul Agentiei Nationale. Fiecare camp al formularului de candidatura trebuie sa fie completat corespunzator, iar la partea descriptiva trebuie sa raspundeti concret fiecarei intrebari ajutatoare pe care formularul o mentioneaza cu caractere italice, de dimensiuni reduse. Formularul este de asa maniera conceput, incat sa va ajute sa faceti descrierea unui proiect de o maniera coerenta, clara si edificatoare. Toate acele sectiuni ale formularului care reclama semnaturi, stampile si date trebuie completate corespunzator, cu pix sau stilou de culoare albastra si, mai ales,  in original.

 

Activitati de diseminare – elemente de identitate vizuala

Aceste doua lucruri nu trebuie confundate. Elementele de identitate vizuala sunt siglele programului, pe care trebuie sa le folosesti in mod corect in cadrul proiectului, pe materialele pe care le realizezi.

Activitatile de diseminare sunt acele evenimente pe care le organizezi cu scopul de a raspandi informatii despre proiect, despre activitatile si rezultatele acestuia. Nu este suficient sa derulezi un proiect, indiferent cat de buna este ideea lui, doar cu tinerii care participa direct. Efectul trebuie sa ajunga in cadrul comunitatii. Trebuie sa diseminezi informatia pentru a creste vizibilitatea si pentru a crea o imagine pozitiva a proiectului si a organizatiei care implementeaza proiectul. Asigura-te ca proiectul are un impact major pe termen lung la nivel local, national sau european.

 

Daca este nevoie de vize pentru unii participanti...?

Asigurati-va ca sunteti la curent cu legislatia in vigoare privind obtinerea vizei pentru cetatenii extra-comunitari. Incepeti procedurile de obtinere a vizei pentru cetatenii extra-comunitari cu suficient timp inainte de inceperea activitatii.

 

Detaliile bancare trebuie semnate si stampilate?

Da, detaliile bancare trebuie semnate si stampilate de catre banca unde organizatia detine contul.

 

Pot trimite copie dupa declaratia de onoare?

Nu, declaratia de onoare trebuie semnata si stampilata in original de catre reprezentantul legal.

 

Titularul contului unde se vireaza banii poate fi persoana fizica?

Nu!

 

Daca se solicita fonduri de peste 25.000 Euro...?

In acest caz, trebuie atasate documente aditionale, mentionate in Ghidul Programului.

 

Trebuie sa specific exact tipul de activitate vizat in formularul de candidatura?

Da.

 

Cum trebuie facut raportul final?

Raportul final nu este copia cererii de finantare! Nu da "Copy – Paste" din formularul de candidatura. In raportul final trebuie sa detaliezi ce s-a intamplat in proiect. De asemenea, la raportul final trebuie sa anexezi materialele promotionale realizate in cadrul proiectului – materiale care trebuie sa respecte elementele de identitate vizuala ale programului. Trimite raportul final la timp!

 

NONFORMALII.RO
ANPCDEFP
Programul de invatare pe tot parcursul vietii
Eurodesk
Europass
Portalul Student Erasmus

ANPCDEFP se muta in casa noua!
Leader 2B & Mentor 2B
click pentru toate stirile
Comunicat final proiect "The key to success"
Tineri Voluntari pentru natura...la final!
In perioada 21 - 29 Octombrie 2013, Asociatia Together Romania alaturi de partenerii sai din Italia,...
click pentru toate stirile
propune o stire

nonformalii.wordpress.com
euparticip.wordpress.com
includere.wordpress.com
De unde doriti sa aflati informatii despre proiecte (sau activitati din proiecte) Tineret in Actiune?