Cautare avansata
VoluntarEuropean.ro
TINAPSE
Portal NONFORMALII.RO
Diseminare.ro
Lume Buna
StiriONG
Blogunteer.ro
Mai sunt -17700 zile pana la urmatorul termen limita
Home Harta site Contact AN Lista evenimentelor

Intrebari frecvente

Care este rolul instructorului/lucratorului de tineret (coach) intr-un proiect de Initiativa?  

Un instructor sau lucrator in domeniul tineretului (coach) este o persoana resursa care are experinta in lucrul cu tinerii, mai ales in "Initiative ale tinerilor", in conducerea grupurilor de tineri si in sprijinirea participarii lor. Instructori pot fi voluntari sau profesionisti, leaderi de tineret sau leaderi ai organizatiilor de tineret, lucratori in cluburile de tineret sau in diverse servicii adresate tinerilor, etc. Ei pot fi de asemenea supervizori indicati de Agentia Nationala. 

Instructorul ramane in afara proiectului, insa sustine grupul in implementarea proiectului si lucreaza periodic cu tinerii, executand sarcini specifice, bazate pe nevoile grupului.

 

Pot incepe proiectul mai devreme sau mai tarziu decat perioada specificata, aferenta unui termen limita?

Nu. Proiectul trebuie sa inceapa in intervalul indicat, aferent fiecarui termen limita in parte.

 

Criteriile de eligibilitate si selectie sunt criterii eliminatorii?

Da. Pentru ca o candidatura sa intre in procesul de acordare a finantarii, aceasta trebuie sa indeplineasca toate criterii de eligibilitate si selectie. Neindeplinirea unui singur criteriu de eligibilitate duce la respingerea candidaturii.

 

Este obligatorie co-finantarea?

Da. Finantarea comunitara nu poate acoperi costurile totale ale proiectului. Candidatii trebuie sa precizeze sumele cu titlu de co-finantare. Co-finantarea poate fi in natura (dar nu exclusiv) sau in bani, de la organizatiile partenere, din resurse proprii sau de la terte parti.

 

Ce trebuie sa fac ca sa ma asigur ca depun un proiect eligibil?

Cel mai important este sa citesti cu atentie documentele aferente depunerii dosarului de candidatura (Ghidul Programului, Apelul National, formularul de candidatura, regulile de finantare, fisele de evaluare). Inainte de a depune dosarul de candidatura, verifica fisele standard pentru evaluarea criteriilor de eligibilitate si pentru evaluarea calitativa!

Daca ai intrebari sau lucruri neclare, contacteaza-l pe responsabilul de actiune!

Ai grija ca tema de proiect sa raspunda prioritatilor programului!

Obiectivele propuse prin proiect trebuie sa se plieze pe obiectivele acestei linii de finantare.

 

Pentru participantii care inca nu au 18 ani este absolute necesar sa existe un coach?

Da, este obligatoriu.

 

Scrisoarea oficiala din poartea organizatiei poate fi semnata de altcineva in afara de reprezentantul legal al organizatiei?

Nu, scrisoarea oficiala trebuie semnata in original si stampilata de reprezentantul legal al organizatiei.

 

Implementarea proiectului poate dura mai putin de 3 luni / mai mult de 18 luni?

Nu, proiectul dureaza intre 3 si 18 luni, conform Ghidului Programului.

 

Declaratia pe proprie raspundere din formularul de candidatura poate fi copie?

Nu, declaratia trebuie semnata in original. Aveti grija ca in dosarul de candidatura sa se regaseasca documentele solicitate care atesta personalitatea juridica a organizatiei.

 

Pot aduce modificari proiectului, dupa ce am semnat contractul cu Agentia Nationala?

Da, se pot aduce modificari proiectului, dar inainte trebuie sa anunti Agentia Nationala, indiferent de tipul modificarii: numar de participanti, datele de implementare a proiectului, locul de desfasurare a activitatilor etc. Pentru orice modificare, trebuie sa tii cont de recomandarile primite de la responsabilul de actiune sau de la responsabilii financiari.

 

Activitati de diseminare – elemente de identitate vizuala

Aceste doua lucruri nu trebuie confundate. Elementele de identitate vizuala sunt siglele programului, pe care trebuie sa le folosesti in mod corect in cadrul proiectului, pe materialele pe care le realizezi.

Activitatile de diseminare sunt acele evenimente pe care le organizezi cu scopul de a raspandi informatii despre proiect, despre activitatile si rezultatele acestuia. Nu este suficient sa derulezi un proiect, indiferent cat de buna este ideea lui, doar cu tinerii care participa direct. Efectul trebuie sa ajunga in cadrul comunitatii. Trebuie sa diseminezi informatia pentru a creste vizibilitatea si pentru a crea o imagine pozitiva a proiectului si a organizatiei care implementeaza proiectul. Asigura-te ca proiectul are un impact major pe termen lung la nivel local, national sau european.

 

Cum trebuie facut raportul final?

Raportul final nu este copia cererii de finantare! Nu da "Copy – Paste" din formularul de candidatura. In raportul final trebuie sa detaliezi ce s-a intamplat in proiect. De asemenea, la raportul final trebuie sa anexezi materialele promotionale realizate in cadrul proiectului – materiale care trebuie sa respecte elementele de identitate vizuala ale programului. Respectati termenul limita de presare a raportului final!

 

Cand trebuie implicat grupul de initiativa in proiect?

Grupul de initiativa ar trebui implicat in toate fazele proiectului, de la identificarea nevoii, planificarea si implementarea activitatii/activitatilor, pana la evaluare si continuare (follow-up).

 

Pot lua legatura cu responsabilul de actiune doar dupa ce proiectul a fost aprobat?

Nu, responsabilul de actiune te poate ajuta atat in etapa premergatoare depunerii unui formular de candidatura, atunci cand ai nelamuriri cu privire la documentatia necesara, criteriile specifice de eligibilitate, derularea procesului de evaluare, facilitarea identificarii de parteneri, clarificarea cerintelor specifice ale formularului de candidatura etc, cat si in timpul evaluarii proiectului si dupa ce acesta a fost contractat. Participa la reuniunea de management de proiect organizata de Agentia Nationala si stabileste o legatura eficienta cu Agentia Nationala. Tine cont de recomandarile din partea responsabilului de actiune si ai responsabililor financiari.

NONFORMALII.RO
ANPCDEFP
Programul de invatare pe tot parcursul vietii
Eurodesk
Europass
Portalul Student Erasmus

ANPCDEFP se muta in casa noua!
Leader 2B & Mentor 2B
click pentru toate stirile
Comunicat final proiect "The key to success"
Tineri Voluntari pentru natura...la final!
In perioada 21 - 29 Octombrie 2013, Asociatia Together Romania alaturi de partenerii sai din Italia,...
click pentru toate stirile
propune o stire

nonformalii.wordpress.com
euparticip.wordpress.com
includere.wordpress.com
De unde doriti sa aflati informatii despre proiecte (sau activitati din proiecte) Tineret in Actiune?