Cautare avansata
VoluntarEuropean.ro
TINAPSE
Portal NONFORMALII.RO
Diseminare.ro
Lume Buna
StiriONG
Blogunteer.ro
Mai sunt -17647 zile pana la urmatorul termen limita
Home Harta site Contact AN Lista evenimentelor

Oportunitati de formare

Internationale

Pentru organizatii

1) SOHO (Sending Organisations-Hosting Organisations) - curs de formare dedicat responsabililor din organizatiile acreditate pentru Serviciul European de Voluntariat. Adresandu-se persoanelor implicate in lucrul cu tinerii, mentorilor/coordonatorilor si membrilor din cadrul echipelor de proiect, cursul de formare propune: cresterea calitatii activitatilor din cadrul Serviciului European de Voluntariat; cunoasterea mai buna a conceptului de Serviciu European de Voluntariat; recunoasterea invatarii nonformale prin implementarea Youthpass-ului; dimensiunea culturala a unei activitati din cadrul Serviciului European de Voluntariat; imbunatatirea abilitatii de cooperare si de lucru in cadrul unui parteneriat din cadrul Serviciului European de Voluntariat; imbunatatirea competentelor, abilitatilor si cunostintelor unui mentor.

2) MOVE ON - curs de formare international ce se adreseaza organizatiilor cu experienta in Serviciul European de Voluntariat, scopul fiind cresterea calitatii proiectelor si imbunatatirea abilitatilor de cooperare in cadrul unui parteneriat.

Pentru astfel de cursuri se lanseaza apeluri pentru candidaturi, pe care le poti urmari prin calendarul de evenimente de pe site.

 

Nationale

Pentru organizatii

Seminar de acreditare - este organizat de Agentia Nationala cu scopul de a transmite organizatiilor interesate informatii clare, concise si la obiect despre procedura de acreditare.

Programul „Tineret in Actiune" are o retea de formatori, care sustin cursuri pe 4 module:

- scriere de proiect

- managementul voluntarilor

- metode si instrumente de educatie nonformala

- constituire de ONG

Cei interesati sa participe la un curs de formare organizat de formatori ii pot contacta direct, datele lor de contact fiind pe site, la sectiunea „Retele TiA".

In calendarul de evenimente sunt anuntate cursurile de formare organizate atat la nivel national, cat si la nivel international.

 

Oportunitati de formare pentru voluntari

1) sesiunea de formare la sosire (on-arrival training) - pentru voluntarii internationali care au sosit in Romania pentru a derula stagii; aceste sesiuni se desfasoara intr-un mediu profund intercultural si au ca scop atat pregatirea tinerilor pentru acomodarea in stagiu, cat si punctarea clara a ceea ce inseamna un stagiu SEV: scopuri, obiective, motivatie, asteptari si sarcini indeplinite pe parcursul serviciului de voluntariat.

2) sesiunea de formare inainte de plecare (pre-departure training) - pentru voluntarii romani care urmeaza sa deruleze stagii de voluntariat in alte state; aceste sesiuni urmaresc sa ii pregateasca pe tineri sa lucreze ca voluntari intr-un alt mediu, in alta cultura.

3) evaluarea intermediara (mid-term meeting) - pentru voluntarii internationali care deruleaza stagii in Romania; sesiunile urmaresc evaluarea stagiului pana la momentul respectiv.

4) evaluarea finala (final evaluation meeting) - pentru voluntarii internationali care deruleaza stagii in Romania; evaluarea finala trage o linie si incearca sa scoata in lumina experienta avuta de voluntari, lectiile invatate de ei, atingerea obiectivelor; este un moment de reflectie asupra lucrurilor petrecute pe parcursul stagiului, dar si o pregatire pentru reintegrarea in comunitatea lor de origine.

 

NONFORMALII.RO
ANPCDEFP
Programul de invatare pe tot parcursul vietii
Eurodesk
Europass
Portalul Student Erasmus

ANPCDEFP se muta in casa noua!
Leader 2B & Mentor 2B
click pentru toate stirile
Comunicat final proiect "The key to success"
Tineri Voluntari pentru natura...la final!
In perioada 21 - 29 Octombrie 2013, Asociatia Together Romania alaturi de partenerii sai din Italia,...
click pentru toate stirile
propune o stire

nonformalii.wordpress.com
euparticip.wordpress.com
includere.wordpress.com
De unde doriti sa aflati informatii despre proiecte (sau activitati din proiecte) Tineret in Actiune?