Cautare avansata
VoluntarEuropean.ro
TINAPSE
Portal NONFORMALII.RO
Diseminare.ro
Lume Buna
StiriONG
Blogunteer.ro
Mai sunt -17700 zile pana la urmatorul termen limita
Home Harta site Contact AN Lista evenimentelor

Ce au in comun bibliotecile si Tineret in Actiune?

data: 25/Martie/2013

Bucuresti, 25 martie 2013 - Fundatia IREX Romania si Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) au semnat vineri, 22 martie, un acord de parteneriat, prin care bibliotecile judetene vor fi sustinute sa participe la atragerea de fonduri europene prin programul  Tineret in Actiune (TiA).

Bibliotecarii din bibliotecile judetene vor fi formati cu privire la completarea cererilor de finantare in contextul programului TiA pentru a incuraja implicarea tinerilor in comunitate. Astfel, bibliotecarii vor invata sa pregateasca proiecte a caror finantare ulterioara sa faciliteze accesul cat mai multor tineri la activitati de educație nonformala, schimburi de experiente cu tineri din Europa sau voluntariat european.

In perioada mai-iunie 2013, 85 de bibliotecari din intreaga tara vor fi instruiti in redactarea cererilor de finantare, pasi privind infiintarea unui ONG sau managementul voluntarilor. Obiectivul principal, in urmatoarele luni, este pregatirea a minim unei cereri de finantare per biblioteca judeteana, totalizand astfel cel putin 41 de proiecte dedicate tinerilor din comunitatilor locale care sa poata primi finantare prin programul TiA. Bibliotecarii judeteni vor instrui ulterior bibliotecarii locali din regiune transferand informatiile la nivel național.


„Bibliotecile si bibliotecarii raspund tot mai mult nevoilor comunitatii, iar acesta a fost obiectivul nostru principal in cei patru ani pe care i-am petrecut pana acum alaturi, in Romania. Informatiile si abilitatile dobandite prin aceste cursuri specializate incurajeaza bibliotecile sa isi diversifice rolul in comunitate, ele fiind pregatite de acum sa  atraga proiecte finantate in beneficiul tinerilor din toate colturile țarii”, a declarat Paul Andre Baran, directorul programului Biblionet Romania.

„Bibliotecile sunt foarte prezente in comunitatea locala. Prin acest parteneriat speram sa le dezvoltam capacitatea de a primi finantare europeana prin programul Tineret in Actiune pentru a realiza activitati de educatie non-formala care prind atat de bine la tineri (si nu numai). Totodata, cu siguranta va fi o dovada a faptului ca institutiile publice pot coopera si face lucruri bune pentru comunitatea lor”, a declarat Monica Calota, directorul ANPCDEFP.


Tinerii se vor putea implica in implementarea proiectelor dezvoltate de bibliotecile judetene. Totodata, acestia vor fi informati cu privire la numeroase oportunitati oferite de programul TiA si vor fi sprijiniti sa ia initiativa pentru a dezvolta proiecte proprii cu finantare europeana.

Pentru mai multe informatii accesati: http://www.biblionet.ro/show/index/k/3245/a/18162

***********
Biblionet este o initiativa a Fundatiei Bill & Melinda Gates in valoare totala de 26,9 milioane de dolari, pe o durata de 5 ani, ce isi propune facilitarea accesului la informatie prin introducerea tehnologiei moderne in bibliotecile publice.


Programul Biblionet a dotat deja peste 2.000 de biblioteci locale cu peste 9.000 de calculatoare si echipamente aferente pentru a oferi acces gratuit la internet si a instruit  peste 2.600 de bibliotecari pentru a initia si asista utilizatori in accesarea informatiei.

click aici pentru toate stirile curente

NONFORMALII.RO
ANPCDEFP
Programul de invatare pe tot parcursul vietii
Eurodesk
Europass
Portalul Student Erasmus

ANPCDEFP se muta in casa noua!
Leader 2B & Mentor 2B
click pentru toate stirile
Comunicat final proiect "The key to success"
Tineri Voluntari pentru natura...la final!
In perioada 21 - 29 Octombrie 2013, Asociatia Together Romania alaturi de partenerii sai din Italia,...
click pentru toate stirile
propune o stire

nonformalii.wordpress.com
euparticip.wordpress.com
includere.wordpress.com
De unde doriti sa aflati informatii despre proiecte (sau activitati din proiecte) Tineret in Actiune?