Cautare avansata
VoluntarEuropean.ro
TINAPSE
Portal NONFORMALII.RO
Diseminare.ro
Lume Buna
StiriONG
Blogunteer.ro
Mai sunt -17700 zile pana la urmatorul termen limita
Home Harta site Contact AN Lista evenimentelor

Procedura de selectie

Etapele procesului de selectie

1. Evaluarea eligibilitatii

Este prima etapa a procesului de selectie. Candidaturile care nu indeplinesc conditiile de eligibilitate sau se afla in situatie de excludere nu vor intra in procesul de evaluare calitativa, iar candidatii vor fi anuntati in scris.

Evaluarea eligibilitatii se realizeaza in doua etape. Cele mai multe criterii de eligibilitate trebuie sa fie indeplinite la momentul trimiterii dosarului de candidatura.  O serie de criterii de eligibilitate pot fi indeplinite ulterior,  pana la momentul intrunirii Comitetului de Selectie. Acestea vor fi anuntate de catre responsabilii de actiuni in timp util beneficiarilor.

ATENTIE! Propunerile care respecta toate conditiile de eligibilitate in momentul depunerii dosarului vor avea prioritate (vezi prioritatile institutionale) si reprezinta criteriu de departajare in cazul in care propunerile de proiect au acelasi punctaj!


2. Evaluarea calitativa (pe baza criteriilor de acordare a grantului)

Va fi realizata de experti independenti (care nu fac parte din structura Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale) care nu vor fi implicati (fie personal fie ca membru sau colaborator al unei organizatii) in propunerile de proiect depuse pentru respectiva actiune.

Fiecare propunere de proiect va fi evaluat in mod independent de doi evaluatori alesi din lista aprobata in urma Apelui National pentru Evaluatori lansat de ANPCDEFP. Pe baza acestei evaluari, a punctajului obtinut si a bugetului disponibil candidaturile vor fi declarate, in functie de punctajul obtinut, ca aprobate, rezerve sau respinse.

In cazul in care doua sau mai multe propuneri de proiect vor obtine acelasi punctaj iar bugetul disponibil este insuficient pentru finantarea acestora, se vor aplica urmatoarele criterii de departajare, in urmatoarea ordine:

  • candidatii care au depus dosarul complet si corect la termenul limita

  • propunerea/propunerile care au fost redepuse spre finantare de cele mai multe ori
  • candidatul/candidatii nu au mai beneficiat de finantare europeana prin programul Tineret in Actiune
  • propunerea se adreseaza prioritatilor specifice actiunii la care s-a candidat

 

Conform standardelor procedurii de "peer evaluation" (2 evaluatori externi independenti) agreata de Comisia Europeana si implementata de aceasta la nivel centralizat, rezultatele evaluarii calitative nu sunt contestabile.

 

3. Evaluarea capacitatii financiare

Se va desfasura in paralel cu evaluarea calitativa pentru acele institutii care nu sunt publice si ale caror sume solicitate cumulat in cadrul programului in anul 2011 depasesc 25.000 Euro. Modul de evaluare a capacitatii financiare este detaliat pe site.

Daca, in urma analizei capacitatii financiare Agentia Nationala conchide ca aceasta nu a fost demonstrata sau ca nu este satisfacatoare, se poate:

  • decide acordarea grantului in mai multe transe
  • oferi grant fara pre-finantare sau cu pre-finantare redusa
  • solicita o garantie bancara
  • respinge candidatura.

 

4. Intrunirea comitetului de evaluare/ selectie

Comitetul de evaluare/ selectie verifica respectarea procedurilor in etapele anterioare conform mecanismelor de asigurare a calitatii si propune directorului ANPCDEFP pentru aprobare listele cu proiecte in vederea finantarii, in rezerva sau respinse. Decizia finala este luata de catre directorul ANPCDEFP. Rezultatelele selectiei vor fi publicate pe in termen de 8 saptamani (in mod normal) si nu mai tarziu de 12 saptamani de la depunerea candidaturilor. Dupa publicarea rezultatelor ANPCDEFP va organiza un modul formare pentru management de proiect la care vor fi invitati candidatii aprobati.

 

NONFORMALII.RO
ANPCDEFP
Programul de invatare pe tot parcursul vietii
Eurodesk
Europass
Portalul Student Erasmus

ANPCDEFP se muta in casa noua!
Leader 2B & Mentor 2B
click pentru toate stirile
Comunicat final proiect "The key to success"
Tineri Voluntari pentru natura...la final!
In perioada 21 - 29 Octombrie 2013, Asociatia Together Romania alaturi de partenerii sai din Italia,...
click pentru toate stirile
propune o stire

nonformalii.wordpress.com
euparticip.wordpress.com
includere.wordpress.com
De unde doriti sa aflati informatii despre proiecte (sau activitati din proiecte) Tineret in Actiune?