Cautare avansata
VoluntarEuropean.ro
TINAPSE
Portal NONFORMALII.RO
Diseminare.ro
Lume Buna
StiriONG
Blogunteer.ro
Mai sunt -17700 zile pana la urmatorul termen limita
Home Harta site Contact AN Lista evenimentelor

Saptamana Europeana a Tineretului (SET)

Ce inseamna Saptamana Europeana a Tineretului?

Saptamana dintre 27 mai si 2 iunie 2013 poate fi una ca oricare alta. Asta... daca nu te implici, daca nu speri, daca nu transmiti mai departe.

Ce iti propunem noi? Sa fii activ! Sa fii optimist! Sa fii creativ! Sa fii TU! Sa te SETezi! De ce? Pentru ca poate fi un ALFEL de saptamana prin implicarea voastra.

Saptamana  Europeana a Tineretului. Adica... peste cinci sute de evenimente sunt asteptate sa se desfasoare in tarile participante la programul Tineret in Actiune si in toata Europa. Evenimente organizate cu si pentru tineri si avand un singur scop: sa puna tot ce este legat de tineret in lumina reflectoarelor. 

Saptamana Europeana a Tineretului este un eveniment propus de Comisia Europeana ajuns la cea de a sasea editie. In Romania evenimentul este coordonat de catre Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesioanale.

 

De ce ar trebui sa ma intereseze?

Indiferent din ce colt al tarii ai fi... poti face diferenta! Ai proiecte Tineret in Actiune sau de tineret? Arata si lumii! Folosesti educatia nonformala sau faci activitati de voluntariat (si nu numai) care prind la tineri? Impartaseste din experienta ta!

Poti sa promovezi aceste lucruri singur, si cu siguranta vor avea impact! Sau putem sa le facem cu totii timp de o saptamana si sa aratam celor din jur ca lucrurile bune nu sunt doar accidente fericite. IMPREUNA putem sa demonstram ca tinerii chiar CONTEAZA!

Daca nu ai fost implicat in proiecte de tineret, sau nu ai avut pana acum experiente de educatie nonformala sau voluntariat si te intereseaza, poti sa te implici participand la evenimentele organizate in toata tara.

Pe principiul „unde-s doi puterea creste", cu cat ne vom strange mai multi si cu cat vom organiza mai multe evenimente, cu atat impactul va fi mai mare. Evenimentele tale isi vor gasi locul alaturi de cele ale agentiei intr-un calendar care va fi disponibil tuturor AICI.


Principalele teme vizate in 2013 (fara a fi singurele) sunt:

- cetatenie activa (in contextual Anului European al Cetatenilor)
- aniversarea a 25 de ani de programe pentru tineret si implementarea cu success a Tiineret in Actiune
- participarea tinerilor intr-o societate democratica si participarea la alegerile pentru Parlamentul European in 2014
- temele strategiei europene de tineret: Educaţie şi Formare, Sănătate şi Bunăstare, Ocuparea Forţei de Muncă şi Antreprenoriat, Participare, Voluntariat, Includere Socială, Tineretul şi Lumea, Creativitate şi Cultură.
- dialog structurat (instrument folosit pentru implicarea activa a tinerilor in dezbaterile si dialogurile politice privind agenda europeana) si activitati legate de tineret
- orice inseamna implicare a tinerilor.

Nu fi spectator! SETeaza-te!

Gasesti mai multe informatii in sectiunile dedicate despre ce ai de facut daca vrei sa organizezi un eveniment, sa promovezi ce se intampla sau sa participi, dar si ce se intampla la nivel european ori cum s-au desfasurat editiile din anii 2011 si 2009.

NONFORMALII.RO
ANPCDEFP
Programul de invatare pe tot parcursul vietii
Eurodesk
Europass
Portalul Student Erasmus

ANPCDEFP se muta in casa noua!
Leader 2B & Mentor 2B
click pentru toate stirile
Comunicat final proiect "The key to success"
Tineri Voluntari pentru natura...la final!
In perioada 21 - 29 Octombrie 2013, Asociatia Together Romania alaturi de partenerii sai din Italia,...
click pentru toate stirile
propune o stire

nonformalii.wordpress.com
euparticip.wordpress.com
includere.wordpress.com
De unde doriti sa aflati informatii despre proiecte (sau activitati din proiecte) Tineret in Actiune?